Tuulilasi

VW:n lasku päästöhuijauksista kasvanut jo huimaan 25 miljardiin


Volkswagenin lasku dieselien päästöhuijauksesta on kasvanut jo peräti yli 30 miljardiin dollariin eli 25,5 miljardiin euroon. Noin kolme miljoonaa lisäkuluja tulee nyt dieselmoottorien päivittämisestä Yhdysvalloissa.
Kuvat All Over Press

VW:n osake laski perjantaina pörssissä 3 %.

”Tämä oli uusi ja epämiellyttävä uutinen VW Groupille. Ei vain taloudellisen menetyksen vuoksi, vaan myös yleisen luotettavuuden näkökulmasta kuluttajien ja osakkeenomistajien silmissä”, arvioi Evercore ISI:n analyytikko Arndt Ellinghorst Reutersille.

Dieselskandaali on ollut VW:lle sen 80-vuotisen historian suurin talouskriisi. Ennen perjantaita VW kertoi laittaneensa sivuun jo 22,6 miljardia euroa kattaakseen autojen uudet softapäivitykset sekä muut korvaukset. Perjantaina yhtiö kertoi, että autojen korjaaminen on odotettua hankalampaa, joten rahaa palaa koko ajan lisää.

“Olemme huomanneet, että pelkän softan korjaaminen ei riitä, olemme joutuneet korjaamaan myös autojen laitteistoja. Asiakkaamme Yhdysvalloissa joutuvat odottamaan nyt autojensa korjaamista pidempään”, sanoo VW:n puhemies.

VW kertoi kaksi vuotta sitten, että se joutuu korjaamaan maailmanlaajuisesti kaikkiaan 11 miljoonaa autoa. 

Julkaistu: 30.9.2017