Tuulilasi

VW:n kulttuuri muuttumassa – antaa USA:n osaston itse nimetä oman mallinsaVW:n kulttuuri muuttumassa – antaa USA:n osaston itse nimetä oman mallinsa

VW:n johto on antanut luvan merkin Yhdysvaltojen osastolle nimetä itse tulevan katumaasturimallinsa.
Teksti Max Lange
Kuvat VW America

Nyt uutisoitu käytäntö kuulostaa kaikin puolin järkevältä toimintamallilta, mutta näin ei ole aina tehty. Aikaisemmin tällaiset päätökset on aina tehty Wolfsburgissa, eikä paikallisjaostolla ole ollut mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon, kertoo VW:n tuore Yhdysvaltojen toimitusjohtaja Hinrich Woebcken.

Normaalisti VW:lla on toiminut Saksassa sijaitseva komitea, joka olisi päättänyt globaalin mallin nimen. Mallin nimi olisi alkanut T-kirjaimella, jotta se olisi linjassa merkin muiden katumaastureiden kanssa, kuten Tiguan, Touareg ja niin edelleen.

Merkin ison Yhdysvaltojen markkinoille tarkoitetun katumaasturin nimi on jo päätetty, mutta sitä ei ole julkistettu. Woebcken kuitenkin lupaa, että mallin nimi on nyt hyvin amerikkalainen ja terävä, eikä se ala T-kirjaimella.

VW:lla halutaan antaa entistä enemmän toimivaltaa Yhdysvaltojen omalle osastolle, kertoo Automotive News Europe. Merkki ei ole menestynyt Yhdysvalloissa niin vahvasti kuin he olisivat toivoneet, jopa ennen päästöskandaalia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 26.7.2016