Tuulilasi

VW Tristar concept paljastaa uuden Transporterin kulmikkaat muodot

1


VW Tristar concept paljastaa uuden Transporterin kulmikkaat muodot

VW Tristar concept paljastettiin eilen illalla IAA hyötyajoneuvomessuilla Hannoverissa. Tulevan T6 Transporterin muotoja näyttävä Tristar juhlistaa VW:n 30 vuotta vanhaa Syncro-nelivetomallistoa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Volkswagen

Vielä epävirallisten tietojen mukaan seuraavan sukupolven Transporter esitellään virallisesti ensi keväänä Geneven autonäyttelyssä, spekuloi Autobild. VW:n menestyspaku ei ole kauttaaltaan uusi malli, vaan käyttää nykyisen Transporterin paranneltua pohjalevyä. Koripaneeleissa on paljon uusia osia.

Tristarin muotoilusta mieleen tulee nimenomaan 80-luvun Transporterit. Varsinkin takavaloissa on hyvin paljon tuttua. Transporterin perinteiset kulmikkaat muodot eivät ole toistaiseksi lähtemässä mihinkään.

Konseptiauton alla on isot 17-tuumaiset maastorenkaat. Maavaraa on 30 mm enemmän kuin tavallisessa Transporterissa. Lyhyt akseliväli auttaa myös vaikeissa paikoissa. Tristarin kokonaispituus on vain 4,8 metriä.

Konseptiauto on vain kaksipaikkainen, mutta etupenkkejä voi liikuttaa ja kääntää eri suuntiin. Jotta malli olisi oikeasti konseptiauto, tarvitaan jotakin erikoista. Etupenkkien takana on siirreltävä 20-tuumainen tablettitietokone sekä espressokone.

Kojelauta näyttää jo yllättävän valmiilta konseptiautoksi. Keskellä on VW:n moderni kosketusnäyttö ja materiaalit ovat laadukkaan oloisia. Tristariin on asennettu uudesta Passatista lainattu 2-litrainen turbodiesel, joka tuottaa 200 hevosvoimaa ja 450 Nm vääntöä.

Vaihteistona on 7-portainen DSG, joka välittää voiman neljälle vetävälle pyörälle. Taka-akseli on lukittavissa mekaanisella tasauspyörästön lukolla.

Myyntiin pakettiauto saapuisi ensi kesänä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 23.9.2014