Tuulilasi

VW Tiguanin ja Seat Atecan tsekkisisar sai nimen − viitteet taas Alaskasta

VW Tiguanin ja Seat Atecan tsekkisisar sai nimen − viitteet taas Alaskasta
Skoda on julkistanut tulevan katumaasturinsa nimen. Kodiaqin tapaan Alaskasta inspiraation saanutta autoa kutsutaan nimellä Karoq.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.4.2017

Karoq on c-segmentin katumaasturi joka jakaa tuotantolinjansa ja perustekniikan Seat Atecan kanssa. Karoq korvaa Skodan mallistossa edeltävän Yetin. Skodan maasturia kohtaan on Suomessa kovat odotukset, koska Nissan Qashqai on osoittanut kompaktien katumaasturien myyvän hyvin myös täällä.

Uutuuden nimestä voi tietysti olla montaa mieltä. Se jatkaa erikoisten nimien sarjaa Cee’distä, Levorgin ja Qashqain kautta Karoqqiin. Skoda taustoittaa Karoq-nimeä seuraavasti:

”Tänä keväänä ensiesitelty ŠKODA Kodiaq sai nimensä Kodiakin saarelta. Saman saaren asukkaista saatiin inspiraatio uutuusmallin ŠKODA Karoq -nimelle. Tämän Alaskan etelärannikolla sijaitsevan syrjäisen saaren maantieteelliset koordinaatit ovat 57° N ja 153° W. Alueen maisemat ovat koskemattoman jylhiä. Saaren alkuperäiskansan Alutiiq-heimon kielessä auto on ‘Kaa’raq’. ‘Ruq’ taasen tarkoittaa heidän kielessään nuolta.”

Uusi kompakti katumaasturimalli saa maailman ensiesittelynsä Tukholmassa 18. toukokuuta. Myyntiin uutuusmalli tulee loppuvuodesta 2017.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »