Tuulilasi

VW Scirocco uudistuu – "vahvempi, taloudellisempi, urheilullisempi"


Volkswagen uudistaa Scirocco-sporttinsa mallin 40-vuotisjuhlien kunniaksi.
Kuvat Volkswagen

Uudistus näkyy niin ohjaamossa kuin auton ulkomuodossakin. Keulan ilme on muuttunut muun muassa uuden puskurin, etusäleikön ja bi-xenon-ajovalojen myötä. Takana on uusi puskuri ja led-valot. Ohjaamosta löytyvät urheiluistuimet ja uusi ratti. Lisäksi tarjolla on uusia materiaali- ja värivaihtoehtoja.

Myös moottorivalikoima uudistuu. Peruskoneeksi istutetaan 1,4-litrainen turbo, joka tuottaa 92 kW:n tehot. Tehokkaampana moottorina nähdään ainakin 2-litrainen TSI (132kW), jonka keskikulutus on valmistajan mukaan painettu kuuteen litraan satasella. Scirocco R -mallissa on puolestaan 2-litrainen 206 kW:n tehot tuottava tehopakkaus.

Uusi Scirocco on Volkswagenin mukaan entistä "vahvempi, taloudellisempi ja urheilullisempi". Virallisesti uudistunut malli esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa, ja sen myynti alkaa Euroopassa elokuussa.

Nykyinen Golfiin pohjautuva kolmiovinen malli näki päivänvalon 2008. Kuuluisuuteen Scirocco nousi ensimmäisen kerran vuonna 1974, jolloin mallin kulttimaineen saavuttanut ensimmäinen sukupolvi esiteltiin.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 17.2.2014