Tuulilasi

VW-pomo jyrkkänä apinagatesta: "Täysin häpeällistä"


Volkswagen Group yrittää kiivaasti selvittää, miten se sotkeutui dieselpäästötestaukseen, missä käytettiin apinoita hengittämässä myrkyllisiä pakokaasuja.

VW:n talousjohtaja Frank Witter on asiasta erittäin huolissaan.

”Hyvä taloudellinen tulos ja bisnesstrategia menettävät merkityksensä, jos yhtiön eettiset pelisäännöt eivät ole kestävällä pohjalla. Sotkeutumisemme tällaiseen on häpeällistä”, Witter sanoo.

Witter kommentoi asiaa autoteollisuuden konferenssissa, missä pääjohtaja Matthias Müllerin oli tarkoitus olla Volkswagenin pää-äänenkäyttäjänä. Hän ei kuitenkaan päässyt paikalle, koska oli selvittämässä samaan aikaan samaa asiaa Itävallan Salzburgissa VW:n suurimmille osakkeenomistajille.

VW:n johtoryhmä kokoontuu vielä tässä kuussa kuulemaan asiaa, kertoo saksalainen Handelsblatt.

 ”Me tutkimme tämän asian todellakin aivan pohjia myöten. Meidän on pystyttävä luomaan toimintakulttuuri, missä joka ikinen työntekijää sitoutuu vastuullisuuteen.  Kaikki mikä on laillista, ei ole kuitenkaan aina hyväksyttävää”, Witter jyrisi.

Jatkuvista kohuista huolimatta VW Groupilla menee hyvin. Talous on vakaalla pohjalla ja VW Groupin brändien autoja myytiin viime vuonna 10,74 miljoonaa kappaletta.

”Karmeista virhearvioista huolimatta taloudellinen tuloksemme on pysynyt hyvänä. Mutta strategia ilman kestävää toimintakulttuuria on arvoton”, Witter murisi.

Julkaistu: 10.2.2018