Tuulilasi

VW-pomo: Euroopassa 10 autotehdasta liikaa


Sopeutuakseen Euroopan nykyiseen markkinatilanteeseen täytyy autoteollisuuden ajaa alas tuotantolaitoksia. Näin uskoo Volkswagenin toimitusjohtaja Martin Winterkorn.
Kuvat Volkswagen

Hänen mukaansa uusien autojen kysyntä on tällä hetkellä niin heikkoa, että tehtaita täytyisi karsia noin kymmenen kappaletta.

"Loppuen lopuksi, kymmenen tehdasta täytyisi sulkea", Winterkorn arvioi Frankfurtin autonäyttelyssä tiistaina Automotive Newsin mukaan.

Volkswagenin ei Winterkornin mukaan tarvitse ajaa alas tuotantoaan Yhdysvaltojen, Kiinan ja Venäjän vahvan kasvun ansiosta, mutta esimerkiksi Ford, Opel, PSA eli Peugeot-Citroen ja Volvo aikovat sulkea yhteensä viisi tehdasta vuoden loppuun mennessä. Opel ja Fiat ovat jo aiemmin tänä vuonna sulkeneet tehtaan kumpikin.

Fordin Euroopan toimintojen johtaja Stephen Odell arvioi saksalaisen Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehden haastattelussa elokuun lopulla, että markkinat palaavat entiselle tasolleen vasta vuonna 2018 tai 2019.

Uusien autojen rekisteröintimäärä laski vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla Saksan autoteollisuutta edustavan VDA:n mukaan 5,2 prosenttia edellisvuoden vastaavalta ajanjaksolta. Tämä tarkoittaa 7,46 miljoonaa autoa.

Julkaistu: 12.9.2013