Tuulilasi

VW Polo uudistui – kuin pikku-Golf


Volkswagen esitteli uuden Polon eilen tiistaina.
Kuvat Volkswagen

Saksalaismerkki on keskittynyt Polon kasvojenkohotuksessa moottoreihin ja niiden kulutuslukemiin – downsizing kun on muotia.

Polon viidennen sukupolven pellin alle löytyy liuta kolme- ja nelisylinterisiä bensakoneita. Mukana on muun muassa 1-litrainen bensiinimoottori, jota saa 60 ja 75 hevosvoimaisena. 1,2-litraisesta TSI-bensakoneesta on puolestaan tarjolla 90 ja 110 hevosvoimaiset versiot ja 1,4-litraisesta 150-heppainen.

 Koko moottorimallisto täyttää EU-6-normit, ja polttoaineenkulutusta on saatu painettua valmistajan mukaan alas edellisestä mallistosta parhaimmillaan jopa 21 prosentilla.

Uuteen Poloon on ympätty iso kasa uutta tekniikkaa. Mukana on muun muassa start/stop-toiminto, jarrutusenergian talteenotto sekä monitömäysjarrutus.

Lisävarusteina saatavilla on erilaisia avustimia, kuten säädettävä urheilullinen jousitus, mukautuva vakionopeudensäädin ja kuskin väsymyksentunnistus.

Ulkoisesti Polo muistuttaa yhä enemmän Golfia, vaikka ulkonäkömuutokset ovatkin varsin hienovaraisia. Niin ajovalojen, etusäleikön kuin takavalojen muotoa on muutettu. Myös etu- ja takapuskuri on piirretty hieman uusiksi, ja eteen saa lisävarusteena led-ajovalot.

Ohjaamosta löytyy Golfista tuttu ratti ja infotainment-järjestelmä. Keskikonsolin muoto on muuttunut ja penkit on verhottu uudella kangaskuosilla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 29.1.2014