Tuulilasi

VW Polo ja T-Roc saivat täydet NCAP-tähdetVW Polo ja T-Roc saivat täydet NCAP-tähdet

Kummatkin Volkswagenin uutuudet, Polo ja T-Roc, saivat parhaan arvosanan viisi tähteä, Euro NCAP -kolariturvallisuutta mittaavissa testeissä.
Kuvat Volkswagen

Volkswagenin uusimmat mallit saivat erittäin hyvät arvosanat kaikilla testin osa-alueilla: aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuus, jalankulkijaturvallisuus ja turvallisuutta lisäävät kuljettajaa avustavat järjestelmät. 

"Volkswagen on demokratisoinut turvallisuutta vuosikymmenien ajan. Polon ja T-Rocin erinomaiset arvosanat Euro NCAP -kolariturvallisuustesteissä osoittavat jälleen kerran sen, että me pystymme tarjoamaan huipputurvallisuuden saataville myös pienen ja kompaktin kokoluokan kuljettajille”, sanoi Volkswagenin kehityksestä vastaava johtaja Frank Welsch

Molempien Polon ja T-Rocin vakiovarusteisiin kuuluvat kuusi turvatyynyä, ESC sisältäen vastaohjausavustimen, monitörmäysjarrutusjärjestelmä Post Collision Braking System ja ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla ja jalankulkijatunnistuksella. T-Rocissa on vakiovarusteena myös kaistanpitoavustin Lane Assist.

Volkswagen Polo

Uusi Volkswagen Polo testattiin Euro NCAPin ”Supermini”-ryhmässä. Euro NCAP -kolariturvallisuustesteissä aikuismatkustajaturvallisuutta testataan useissa törmäysskenaarioissa. Tässä luokassa Polo saavutti 96 % enimmäispisteistä. Volkswagen Polo saavutti myös vakuuttavat arvosanat sivutörmäystesteissä, jotka ovat haastavia auton suunnittelulle – törmäysvyöhykkeet ovat sivuilla pienempiä kuin edessä ja takana. Euro NCAP totesi Polon sivutörmäys auton kylkeen ja pylvääseen testeistä:

”Turvallisuus kaikilla kriittisillä vartalonosilla on hyvä ja Polo saavutti näissä maksimipisteet.”

 Lapsimatkustajaturvallisuudessa uusi Polo saavutti 85 % enimmäispisteistä, joka on uusi maksimipistemäärä tässä segmentissä. Uusi Volkswagen Polo saavutti myös esimerkillisen hyvät pisteet omassa kokoluokassaan jalankulkijaturvallisuudessa (76 %) ja kuljettajaa avustavissa järjestelmissä (59 %).

Volkswagen T-Roc

Volkswagenin ensimmäinen kompaktin kokoluokan SUV, uusi T-Roc, saavutti myös huippupisteet Euro NCAP -kolariturvallisuustesteissä. Volkswagen T-Rocin segmentti testeissä on ”Compact SUV”, joka sisältää myös paljon suuremman kokoluokan SUVeja. Uuden T-Rocin arvosanat olivat kauttaaltaan vaikuttavat. Aikuismatkustajaturvallisuudessa T-Roc saavutti 96 % enimmäispisteistä.

Uusi Volkswagen T-Roc suoriutui erittäin hyvin myös lapsimatkustajaturvallisuudessa, saaden tuloksen 87 % enimmäispistemäärästä. Tässä kohtaa testeissä käytetään lastenistuimissa lapsinukkeja. Näin Euro NCAP totesi T-Rocin etu- ja sivutörmäyksistä:

”Etutörmäystestissä lapsinukkejen suoja kaikilla vartalon kriittisillä osilla on hyvä. Samoin sivutörmäystestissä kaikki kriittiset vartalon osat on hyvin suojattu.”

Jalankulkijaturvallisuudessa törmäysvyöhykkeet ja jalankulkijatunnistus saivat 79 % enimmäispisteistä, joka on merkittävä tässä kilpailuluokassa. Tämän lisäksi uusi T-Roc saavutti huippupisteet kuljettajaa avustavissa järjestelmissä.

Euro NCAP (The European New Car Assessment Program):

Euro NCAP on kansainvälinen ja itsenäinen yhtymä, jota tukevat Euroopan maiden hallitukset ja autojärjestöt. Euro NCAPin pääkonttori sijaitsee Brysselissä, Belgiassa. Euro NCAPin tehtävänä on tuottaa auton ostajille luotettavaa, puolueetonta ja vertailukelpoista tietoa uusien myyntiin tulevien autojen turvallisuudesta. 

(Lähde: Volkswagen)

Julkaistu: 10.11.2017