Tuulilasi

VW pohtii keinoja päästöskandaalin korvausten maksamiseksi - Ducatia ei olla vielä myymässäVW pohtii keinoja päästöskandaalin korvausten maksamiseksi - Ducatia ei olla vielä myymässä

Volkswagenilta kerrotaan, että se ei aio ainakaan vielä myydä brändejään Ducatia ja Renkiä, vaan keskittyy jo täysillä sähköistymisen haasteisiin.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ducatin ja Renkin myynnillä spekuloitiin jo aiemmin kesällä. Analyytikot jopa odottivat sitä, sillä VW Groupilla on maksettavanaan dieselien päästöskandaalin johdosta jo yli 20 miljardia euroa.

”Olemme tehneet hyvää tulosta ”dieselgatesta” huolimatta.  Näemme paljon tärkeämmäksi keskustella nyt tämän ajan uusista haasteista ja panostaa niihin. Bisnesportfolion laajentaminen tai optimointi on aina iso asia ja ottaa oman aikansa. Se on tärkeä meillekin, mutta ei kriittinen tällä hetkellä”, sanoo strategiajohtaja Thomas Sedran.

Ducatille olisi jo ostajaehdokkaitakin kuten Benetton. Se olisi valmis maksamaan eri lähteiden mukaan moottoripyöräbrändistä 1,5-1,8 miljardia euroa.

VW:n johtokunnassa ei olla yksimielisiä siitä, kannattaako kauppa tehdä juuri nyt.

”Korkeimmalla johdollamme on ajatus siitä, mitä pitäisi tehdä, mikä on ydinliiketoimintaamme ja mikä ei. Nyt on kiinni johtokunnasta, miten he tilanteen näkevät ja kuinka haluavat toimia”, Sedran sanoo.

”On selvää, että päästöskandaalista syntyneiden korvausrahojen on löydyttävä jostakin. Minusta meidän on mietittävä tarkkaan, olisiko tietyille bisneksemme osa-alueille löydettävistä sopiva omistaja.” 

Julkaistu: 22.8.2017