Tuulilasi

VW perustamassa oman komponenttiyhtiön


Volkswagen haluaa tehdä autonosien valmistuksesta yhä kannattavampaa, joten se perustaa erillisen komponenttiyhtiön.
Kuvat All Over Press

Samalla VW haluaa varmistaa komponenttien riittämisen sekä työpaikkojen säilymisen jatkossakin, sillä sen aikaisemmat komponenttitoimittajat Bosch, Continental ja ZF investoivat rajusti sähköautojen ja autonomisten autojen kehittyneeseen tekniikkaan.

VW:n lähteiden mukaan juuri sähköauton komponenttien valmistamisen siirtäminen erilliseen yhtiöön olisi ensimmäinen askel kohti suurempaa erillistä yksikköä.

”EV-komponenttien niputtaminen yhteen yhtiöön voisi olla hyvä päänavaus, sillä kaikki autonvalmistajat käyttävät samoja akkumoduleja”, lähde kertoo Automotive Newsille.

Yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa, mutta työntekijöille on jo kerrottu, että uusi yhtiö muodostuisi noin 80 000 työntekijästä, jotka vastaisivat jatkossa kaikesta komponenttien valmistuksesta.

NordLB:n analyytikon Frank Schwopen mukaan uusi järjestely saattaa hyvinkin tehdä VW:n brändistä kilpailukykyisemmän.

”Jos komponentit erotetaan omaksi yhtiöksi ja niistä alkaa tulla säännöllisiä tuloja, se parantaa VW:n brändin asemaa. He saavat erotettua yhden osan erillisiksi toiminnoiksi nyt, kun yhtiön muut ongelmat ovat selkeästi kaikkien tiedossa.”

Julkaistu: 18.12.2017