Tuulilasi

VW organisoi sisäisen valontansa uusiksi: "Salailu loppuu nyt"


Volkswagen Groupin uusi antikorruptiojohtaja Kurt Michels on uudelleenorganisoinut kokonaan yhtiön sisäisen valvonnan; tavoitteena on nyhtää VW:stä ulos työkulttuuri, joka salli dieselhuijausten salassapidon vuosien ajan.
Kuvat All Over Press

Yhtiöllä on nyt yksi yhteinen tutkinta- ja valvontatoimisto sekä pienempiä toimistoja eri brändeillä.

VW:n mukaan uudistus antaa VW Groupille paremman perspektiivin valvontaan ja auttaa sitä määrittelemään, koskeeko ongelma vain jotakin konsernin osaa vai koko konsernia.

Uusi rakenne myös kannustaa työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita paljastamaan mahdolliset väärinkäytökset.

”Haluan lopettaa VW:llä sen vaikenemisen ja salailun kulttuurin, mikä johti dieselskandaaliin. Uskokaa vain, me joudumme vielä näin suurena konsernina uusiin myrskyihin ja hurrikaaneihin. Haasteena on luoda uudenlainen tapa toimia, uusi rakenne koko hallinnossa, että tulemme selviytymään”, Michels sanoi Automotive Newsille.

”Suoraselkäinen rehellisyys on nyt meille tärkeämpää kuin ehkä koskaan. Tämä on nyt kokonaan uusi alku tämän yhtiön toimintakulttuurissa. Meillä on nyt sisäinen systeemi, missä kuka tahansa voi käydä juttelemassa sisäiselle valvonnalle tai lakimiehille, viestiä voi myös anonyymisti”, Michels kertoo.

Päästöskandaali on maksanut VW Groupille jo noin 30 miljardia dollaria.

Julkaistu: 11.12.2017