Tuulilasi

VW myöntää: "Tulevat vuodet eivät tule olemaan kannattavia"VW myöntää: "Tulevat vuodet eivät tule olemaan kannattavia"

Volkswagen Groupin ydinbrändi VW myöntää, että sähköautojen, uusien teknologioiden kehitys ja uudet päästömittausproseduurit tulevat johtamaan siihen, että yhtiön kannattavuus kärsii sekä tänä vuonna että lähitulevaisuudessa.
Kuvat Volkswagen

VW uskoo, että sen operatiivinen voittomarginaali tulee silti nousemaan tänä vuonna neljästä viiteen prosenttiin. Suurempaa kasvua ei ole investointien vuoksi tulossa ainakaan enne vuotta 2021.

Kulujen karsiminen ja korkean voittomarginaalin SUV-mallien hyvä myynti tuplasi yhtiön voittomarginaalin viime vuonna 4,1 prosenttiin. Tulevaisuudessa samanlaista kasvua ei ole näkyvissä.

”Tämä vuosi ja pari seuraavaa vuotta meillä tulee olemaan isoja haasteita kilpailukykymme kanssa, vaikka viime vuonna pärjäsimmekin hyvin. Sähköautojen ja teknologian kehitystyö sekä uudet WLTP-päästömittaukset tulevat syömään paljon rahaa”, VW tiedotti.

Pääjohtaja Herbert Diessin mukaan uuden ensimmäisen sukupolven sähköauton I.D. hatchbackin esituotanto alkaa syyskuussa. Auto tullaan julkistamaan vuonna 2020, minkä jälkeen tulee nopeasti I.D.-sarjan Crozz SUV sekä Buzz minivan.

Julkaistu: 14.3.2018