Tuulilasi

VW myöntää – Audin ohjelmisto voi vääristää päästömittaustuloksia


VW on kommentoinut saksalaislehtilähteiden mukaan Audin malleista löytynyttä ohjelmistoa, joka yhdysvaltalaisviranomaisten selvitysten perusteella manipuloi päästömittauksia.
Teksti Max Lange
Kuvat Audi

Viikko sitten Bild am Sonntag reportoi, että Audin V6-moottorilla ja automaattivaihteistolla varustetuista autoista olisi löytynyt uusi aiemmasta dieselskandaalista riippumaton huijausohjelmisto. VW Group on nyt kommentoinut ensimmäisen kerran uutta löytöä.

VW:n mukaan Audin malleista löytyvä ohjelmisto voi vääristää päästömittauksia auton testauksen aikana, kertoo Automotive News Europe. California Air Resource Boardin mukaan Audin malli havaitsee ratin asennosta, suoritetaanko sille parhaillaan päästömittaustestiä. Tässä tapauksessa auton automaattivaihteisto siirtyy moodiin, joka tuottaa normaalia vähemmän päästöjä.

VW:n lähettämässä sähköpostissa kerrotaan, että ”mukautuvat vaihto-ohjelmat saattavat aiheuttaa vääristyneitä tai ei-toistettavia mittaustuloksia”.

Yhdysvaltalainen ympäristöviranomainen EPA on saksalaisten lehtitietojen mukaan käynnistänyt aiheesta myös tutkinnan, kertoo Automotive News Europe.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.11.2016