Tuulilasi

VW lataamassa kovia odotuksia uudelle TiguanilleVW lataamassa kovia odotuksia uudelle Tiguanille

Vaikka VW rypee edelleen pahasti päästöskandaalissa, on merkillä edelleen aiheita iloon. Yksi ilonaiheista on pian rantautuva katumaasturi Tiguan.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

VW:n myynti- ja markkinointijohtaja Jürgen Stackmann on kertonut, että merkin Euroopan myynti kasvoi helmikuussa 3,7 prosenttia – skandaalista huolimatta. Stackmannin mukaan VW on jo elpymässä ”lyhyestä heikkouden hetkestä”, todetaan Automotive News Europessa.

VW on odottaa paljon huhtikuussa lanseerattavalta Tiguanilta Euroopassa. Vaikka edellisen sukupolven TIguan oli melko vanha malli vuonna 2015, ylsi se tuolloin Euroopan toiselle sijalle katumaasturimyynnissä Nissan Qashqain jälkeen.

Stackmann kertoi Geneven autonäyttelyssä, että he olivat saaneet jo 10 000 ennakkotilausta Tiguanista ilman, että he olivat nähneet autoa edes livenä. Keskikokoisten katumaasturien ja crossovereiden myynti on ollut nousujohteista viime vuosina sekä Euroopassa että muualla maailmassa.

Globaalisti VW:n tilanne on heikompi kuin kotimantereellamme. Merkin maailmanlaajuinen myynti laski peräti 4,7 prosenttia helmikuussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.3.2016