Tuulilasi

VW Kupla - Suomen jonotetuin auto


Tuulilasin autotestauksen ensimmäiseksi kohteeksi valittiin vuonna 1963 Volkswagen 1200 eli tutummin Kuplavolkkari. Perusteet olivat selkeät: se oli aikoinaan Suomen jonotetuin auto ja sitä myytiin tuonnin vapauduttua enemmän kuin mitään muuta autoa.

Tuulilasin tuottamassa Rakkaimmat autot -ohjelmasarjassa esitellään MTV3:lla sunnuntaina 12.3. klo 15:00 VW Kupla, jonka rattiin pääsee myös poliitikko Pekka Haavisto. Haavisto on kasvanut Kuplavolkkareiden ympärillä ja rakkaus automalliin on ilmeistä. Suu kääntyy hymyyn, kun Haavisto näkee edessään vanhan Kuplan ja testaamaanhan sitä on päästävä.

"Minulla on ollut ehkä noin kahdeksan Kuplaa, riippuu vähän, miten lasketaan. Vanhin on vuoden 1950 malli ja uusimmat ovat olleet 1968-vuosimallia", Haavisto muistelee ohjelmassa. 

Haavisto kertailee myös pitkiä Kupla-reissujaan.

"Olen kiertänyt Kuplalla Lapissa ja useamman kerran Pietarissa. Lisäksi olen käynyt Kuplalla Virossa, Ruotsissa ja myös Oslossa", Haavisto sanoo.

Lue, mitä Tuulilasi kirjoitti Kuplasta lehden historian ensimmäisessä autotestissään. Kiitosta sai mm. vaihteisto, joka "suorastaan imaisee vaihdetangon kullekin vaihteelle". Kaikki ei kuitenkaan ollut positiivista, vaan Ilmo Kurki-Suonion arvostelussa mm. korimalli oli auttamasti vanhentunut ja ahdas.

Lue koko arvostelu tästä (pdf).

Katso Rakkaimmat autot, osa 1 – Ford Escort

Katso Rakkaimmat autot, osa 2 – Volvo Amazon

Ladattavat tiedostot:

kupla_3_lehti(pdf)

Julkaistu: 10.3.2017