Tuulilasi

VW korjaa väitteitä – takaisinkutsu koskee vain vanhempaa moottorityyppiä


VW on julkistanut selventävän tiedotteen, jossa yhtiö kertoo huijausohjelmiston löytyvän vain vanhemmasta EA189-dieselmoottorista, eikä sitä ole VW:n nykyisissä dieseleissä.
Teksti Max Lange
Kuvat Satu Nyström, TL-kuva-arkisto

Aiemmin kuluneella viikolla Reuters oli saanut käsiinsä tietoa, jonka mukaan huijausohjelmisto olisi asennettu myös muihin VW:n dieselmoottoreihin. Reuters oli perustanut tietonsa VW:n sisäpiirilähteisiin. Myös Tuulilasi uutisoi aiheesta.

VW:n on kuitenkin julkistanut oman sisäisen tutkintansa tulokset, jonka mukaan nykyistä t11 miljoonan auton takaisinkutsua ei tarvitse laajentaa koskemaan muita moottorityyppejä.

Reuters väitti, että uudemman EA288-moottorin Euro 5-normin mukaisessa versiossa olisi ollut käytössä huijausohjelmisto. Tosin moottorin nykyinen, Euro 6-versio olisi täysin lainmukainen.

VW:n julkistama tieto koskee tosin vain Euroopassa myytyjä dieseleitä. Yhdysvalloissa on parhaillaan käynnissä tutkimus, jossa selvitetään EA288-moottorin laillisuutta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 23.10.2015