Tuulilasi

VW-konsernin isoin päivitetään – 12-sylinteriä ja turbo!VW-konsernin isoin päivitetään – 12-sylinteriä ja turbo!

VW päivittää 6-litraista W12 TSI -moottoriansa nykyaikaisemmaksi. Audien ja Bentleyn keulalla nähtävä jättimoottori saa suoraruiskutuksen ja turbon.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Uutuusmoottori yhdistetään pitkittäin asetettuna konsernin tuoreeseen MLB-pohjarakenteeseen. Myöhemmin pata löytää tiensä myös urheiluautoihin tarkoitettuun takavetoiseen MSB-rakenteeseen.

Audi A8:ssa nykyisin tarjottava W12 on sisältää suoraruiskutuksen. Bentleyssä oleva W12 puolestaan sisältää vain turbon. Uutta on, että nämä kaksi asiaa yhdistetään samaan moottoriin, kertoo VW moottorikehityksestä vastaava johtaja Friedrich Eichler.

Uusi moottori nähdään ensimmäisen kerran Bentleyn tulevan katumaasturin, Bentaygan keulalla. Myös seuraavan sukupolven Audi A8 ja VW Phaeton saavat  nauttia jatkossa V12-voimasta.

Tässä vaiheessa VW lupailee moottorille noin 600 hevosvoimaa ja noin 900 Nm vääntöä. Luvassa on kuitenkin myös tehokkaampia versioita sekä mahdollisuus rata-ajoon tarkoitetusta versiosta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 1.6.2015