Tuulilasi

VW-konserni täräyttää oikein kunnolla – 50 uutta mallia kahden vuoden sisällä


Volkswagen-konsernilla menee lujaa, sillä seuraavan kahden vuoden aikana on tulossa jopa 50 uutta mallia tai mallipäivitystä.
Kuvat VW

Uudistusryppään kärkipäässä ovat mm. täysin uusi Audi A4, faceliftattu Porsche 911 ja uusi VW Tiguan. Panostuksen kohteena on myös Yhdysvallat, jonne on tulossa mm. päivitetty Amerikan markkinoiden Passat, pitkäakselivälinen Tiguan ja isokokoinen CrossBlue -katumaasturi.

Mallivyöry on mahdollista toteuttaa, koska VW-konsernilla on käytössään kolme modulaarista perusarkkitehtuuria, joihin suurin osa tulevista malleista perustuu. Pienemmät mallit toteutetaan Golfista tutulle MQB-pohjarakenteelle.

Isokokoisemmat etumoottoriset henkilöautot perustuvat Audin kehittelemään MLB-perusrakenteeseen, joka nähdään mm. seuraavan A4:n alla. Ensimmäinen tähän rakenteeseen perustuva malli on tuore Audi Q7. MLB-rakenne on perusmuodossaan etuvetoinen, mutta moottori on asennettu pitkittäin.

Kolmas pohjarakenne MSB on Porschen käsialaa, ja on toteutettu takavetoiset autot mielessä. Tähän rakenteeseen tulee perustumaan mm. seuraava Porsche Panamera sekä tulevat Bentleyt.

Uudet modulaariset pohjarakenteet mahdollistavat VW-konsernille paremmat katteet kuin aiemmin. Esimerkiksi Skodan malleista 30 prosenttia perustuu jo MQB:hen ja merkin kate onkin 7 prosenttia. Emomerkki VW:n kate on vain 2,5 prosenttia, kertoo Autocar.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 13.3.2015