Tuulilasi

VW käy suurhyökkäykseen rapakon takana – uusi SUV sekä tehdas YhdysvaltoihinVW käy suurhyökkäykseen rapakon takana – uusi SUV sekä tehdas Yhdysvaltoihin

Parantaakseen asemiaan Yhdysvaltojen markkinoilla VW on päättänyt tuoda uuden mallin sekä rakentaa uuden tehtaan Chattanoogaan Tennesseen osavaltioon.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat VW

Uusi tehdas työllistää yli 2000 ihmistä ja rahaa yhtiö investoi projektiin kokonaisuudessaan yli 900 miljoonaa dollaria eli 660 miljoonaa euroa. Vaikka maailmanlaajuisesti VW-konserni myy autojaan kovempaa tahtia kuin koskaan ennen, on merkki Yhdysvalloissa ongelmissa.

Parantaakseen markkina-asemaansa rapakon takia yhtiö investoi voimakkaasti uuteen autotehtaaseen, jonka tärkeimpänä mallina on uusi amerikkalaismarkkinoille suunniteltu seitsenpaikkainen SUV. Katumaasturi perustuu VW:n aiemmin esittelemään CrossBlue-konseptiautoon.

Toinen Chattanoogasta ulos rullaava malli on yhdysvaltojen markkinoiden karvalakki-Passat. Auto on huomattavasti yksinkertaisempi ja halvempi kuin eurooppalainen Passat.

Poikkeuksellista kyllä, uusi tehdas tuleekin Yhdysvaltoihin eikä etelärajan taakse Meksikoon, kuten Daimler-Nissan ja BMW ovat viime aikoina tehneet. Yhdysvaltojen markkinoita silmällä pitäen Chattanoogaan valmistuu myös R&D-tutkimuskeskus, jossa kehitellään malleja erityisesti Pohjois-Amerikan markkinoille.

Mielenkiintoista nähdä, kuinka saksalaismerkkien suurinvestoinnit Pohjois-Amerikoissa kannattavat. Vaikka Kiinan automarkkinat ovat olleet keskiössä viime vuosina, on Yhdysvalloissa selkeästi vielä paljon potentiaalia.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 14.7.2014