Tuulilasi

VW jälleen vaikeuksissa – joutuu vähentämään työtunteja tehtaillaan


VW Group joutuu vähentämään työtunteja peräti 10 000 työntekijälle Saksassa. Syynä tähän on kiista alihankkijan kanssa, kertovat VW:n sisäpiirilähteet.
Teksti Max Lange

VW ilmoitti jo keskiviikkona, että VW Golfin tuotanto hidastui Wolfsburgissa puuttuvien valumetalliosien takia. Näistä valmistetaan vaihdelaatikoita Golfiin. Valumetalliosat toimittaa VW:lle ES Automobilguss GmbH, kertoo Automotive News Europe. ES Automobilgussin tiedottajan mukaan yrityksellä on oikeudellinen kiista VW:n kanssa.

VW joutuu vähentämään tuotantoa Wolfsburgin lisäksi nyt myös vaihdelaatikkotehtaassa Kasselissa sekä Zwickaun tehtailla itäisessä Saksassa. Alihankkijaongelmat ovat kytköksissä aiemmin elokuussa tapahtuneeseen tapaukseen, jolloin alihankkija CarTrim ei suostunut toimittamaan istuinsuojia Emdenin tehtaille Pohjois-Saksaan. CarTrim on ES Automobilgussin sisaryhtiö.

Automotive News Europen asiantuntijoiden mukaan VW on joutunut tekemään muutoksia alihankkijaketjuihin päästöskandaalin takia, sillä jupakka on maksamassa yritykselle kymmeniä miljardeja euroja. VW on pyytänyt alihankkijoilta tiputtamaan hintojaan, mikä ilmeisesti ei ole kaikille alihankkijoille sopinut.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 19.8.2016