Tuulilasi

VW ja Hyundai yhteistyöhön teknologiafirman kanssa

VW ja Hyundai yhteistyöhön teknologiafirman kanssa
Kalifornialainen start up -yritys Aurora on julkistanut yhteistyönsä Volkswagen Groupin ja Hyundai Motorin kanssa. Aurora on teknologiayritys, joka on erikoistunut autonomiseen ajamiseen.
Kuvat All Over Press

VW kertoi tiedotteessaan tehneensä Auroran kanssa yhteistyötä jo puoli vuotta integroidakseen yhtiön ohjelmistot ja sensorit Volkswagenin sähköautoihin kehittääkseen niiden autonomisia ominaisuuksia.

“Tällä tavalla pystymme integroimaan autonomisia ominaisuuksia autoihimme myöhemmin, niin henkilöautoihin, kuljetusautoihin kuin rekkoihinkin”, VW tiedotti.

Hyundain kanssa Auroran teknologiaa on tarkoitus testata ja viedä ensimmäisenä Kiinan markkinoille. Hyundain mukaan ensimmäinen auto, jossa Auroran teknologiaa testataan, on uusi SUV-vetyauto, joka esitellään ensi viikolla.

Hyundain tavoitteena on kaupallistaa 4-tason autonomiset autot, jotka toimivat ilman kuljettajaa tietyissä olosuhteissa, mutta kuljettajallakin on oma roolinsa.

Aiemmin Hyundai on halunnut pitää kaiken kehitystyön itsellään, tämä on korealaisvalmistajan ensimmäinen teknologiapartneri autonomian suhteen.

Julkaistu: 5.1.2018
Kommentoi »