Tuulilasi

VW ja Google yhteistyöhön - kvanttitietokoneesta apua autoteollisuudelleVW ja Google yhteistyöhön - kvanttitietokoneesta apua autoteollisuudelle

VW Group suunnittelee aloittavansa kolme tutkimusprojektia Googlen kvanttitietokoneella koskien uusia digitalisia palveluita, sähköautojen akkuteknologian ja muiden materiaalien simulointia sekä lisätäkseen omaa painoarvoaan ylipäätään autojen valmistuksessa ja myynnissä.
Kuvat All Over Press

Kvanttitietokone on kone, jonka toiminta perustuu bittien sijasta kvanttibitteihin eli kubitteihin. Se on tuhansia kertoja nopeampi kuin tavalliset tietokoneet.

Volkswagen haluaa projekteillaan säätää liikenteenhallintasysteemiään ja myös simuloida tekoälyn mahdollisuuksia autonomisessa ajamisessa, yhtiö tiedotti.

”Kvanttitietokoneteknologia avaa meille aivan uusia ulottuvuuksia. Halusimme olla etulinjassa käyttämässä näitä tietokoneita välittömästi, kun niiden tekniikka on valmis ja saatavilla”, kertoo VW Groupin informaatiojohtaja Martin Hofmann tiedotteessa.

Maailman suurin autonvalmistaja Volkswagen on investoinut rajusti sähköautoihin ja uusiin digitaalisin palveluihin kiillottaakseen julkikuvaansa 2015 dieselskandaalin jälkeen. Tavoitteena on tehdä autoista toisiinsa ja liikennejärjestelmiin kiinteästi yhteydessä olevia, sekä luoda autoja, jotka toimivat sähköllä ja ovat autonomisia.

Google tarjoaa jo nyt omia kvanttitietokonepalveluitaan. VW aloitti ensimmäisen tällaisen projektinsa Kiinassa maaliskuussa optimoidakseen Pekingin 10 000 taksin liikennöintiä, mutta silloin se käytti toisen palveluntarjoajan kvanttitietokoneita.

”Olemme erittäin kiinnostuneita selvittämään yhdessä VW Groupin kanssa, miten kvanttitietokoneet voisivat muuttaa ja tuoda lisäarvoa autoteollisuudelle”, kertoo Googlen kvanttitietokoneista ja tekoälyprojektista vastaava johtaja Hartmut Neven.

Julkaistu: 8.11.2017