Tuulilasi

VW investoimassa 10 miljardia akkutehtaaseen – irti aasialaisten ikeestä


VW:n sisäpiirilähteet ovat kertoneet usealle saksalaismedialle, että VW olisi kaavailemassa valtavaa akkutehdasta Ala-Saksin osavaltioon Pohjois-Saksassa.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Akkutehtaan hinnaksi on arvioitu peräti 10 miljardia euroa, ja siellä valmistettaisiin akkuja VW-konsernin tuleviin sähköautomalleihin. VW ei ole itse tiedottanut asiasta, mutta Deutsche Wellen mukaan sisäpiiriläiset olisivat puhuneet investoinnista uutistoimisto DPA:lle.

Omalla akkutehtaallaan VW haluaisi vähentää riippuvuutta aasialaisiin akkutehtaisiin, jotka tuottavat nykypäivänä suurimman osan autoteollisuuden akuista. Näitä ovat mm. Panasonic ja LG Chem, kertoo Caradvice.

VW:n akkutehdas on verrattavissa Teslan Nevadan aavikolle rakennettavaan Gigafactoryyn, joka on valmistuessaan yksi maailman suurimpia tuotantolaitoksia. Akkuja se tuottaa myös enemmän kuin mikään muu yksittäinen taho maailmassa.

Ala-Saksin osavaltiossa sijaitsevalle Salzgitterille uusi akkulaitos olisi myös onnenpotku. Nykyisin kaupungissa sijaitsee VW:n polttomoottoritehdas. Investoiminen sähköautoiluun olisi alueen työpaikkojen puolesta varmasti tulevaisuudessa parempi ratkaisu.

Akkutehtaalla on myös selvä kytkös VW:n tuoreeseen tavoitteeseen valmistaa miljoonaa sähköistettyä autoa vuonna 2025.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 31.5.2016