Tuulilasi

VW Groupin valvoja: ”En ole nähnyt riittävää vilpittömyyttä”


Volkswagen Groupin riippumaton valvoja, Yhdysvaltain entinen apulaisoikeuskansleri Larry Thompson kritisoi Volkswagenin sisäisiä toimia dieselskandaalin jälkihoidossa.
Kuvat All Over Press

Thompson kirjoitti asiasta ensimmäisen raporttinsa Yhdysvaltain oikeusministeriölle. Sen mukaan hän ei ole tyytyväinen VW Groupin henkilöstön vähäiseen panostukseen, eikä myöskään näe selkeää yhtiökulttuurin muutosta.

Bild am Sonntagin mukaan Thompson ei ole myöskään nähnyt riittävää vilpittömyyttä VW:n suhtautumisessa skandaaliin.

Skandaalin jälkeen tehdyn sopimuksen mukaan VW sitoutuu riippumattoman valvojan tarkasteluun ainakin kolmen vuoden ajaksi. Thompson aloitti roolissaan viime elokuussa. Hän työskentelee VW Groupin päämajassa Wolfsburgissa, ja hänellä on myös 20 alaista.

VW Groupin uusi pääjohtaja Herbert Diess on kertonut yhtiön korkeimmalle johdolle raportin osoittavan, että heidän on toimittava asiassa jämäkämmin.

”Tämä valvonta edustaa meille mahdollisuutta olla rehellisempiä, avoimempia ja totuudenmukaisempia. Ja samalla myös hiukan ylväämpiä. Kaikissa isoissa yrityksessä on vaikeita asioita, mutta VW:llä niitä on ollut selvästi aivan liikaa. Kahden kolmen vuoden päästä meidän on saavutettava tilanne, missä emme enää näe sellaisia otsikoita, mitä olemme hiljattain nähneet”, Diess kirjoitti lehden mukaan sisäisessä muistiossaan johdolle.

Julkaistu: 23.4.2018