Tuulilasi

VW Groupin ja Skodan vääntö jatkuu - Skoda palkkaa silti lisää työntekijöitä

VW Groupin ja Skodan vääntö jatkuu - Skoda palkkaa silti lisää työntekijöitä
Volkswagen Groupin brändi Skoda kertoo lisänneensä työntekijöidensä määrää, vaikka VW Group onkin uhannut, että se tulee karsimaan mahdollisesti työntekijöidensä määrää.

VW:lla haluttaisiin myös, että Skoda joutuisi maksamaan enemmän VW:n tekniikan käytöstä, esimerkiksi moottoreista ja MQB-pohjarakenteesta, kuten uutisoimme aikaisemmin. Myös tuotantokapasiteetin vähentämisestä liikkuu huhuja.

Skoda myi viime vuonna 1,13 miljoonaa autoa ja siitä on tullut VW Groupin tuottavin brändi Porschen jälkeen. Tänä vuonna Skoda on tekemässä jälleen uuden myyntiennätyksen.

”Olemme aivan tuotantokapasiteettimme ylärajoilla. Se todistaa, että strategiamme todellakin toimii. Emme pysty vastaamaan globaaliin kysyntään ainoastaan Tshekin tehtaillamme, siksi pidämme silmämme auki muiden tuotantomahdollisuuksien suhteen”, sanoo Skodan pääjohtaja Bernhard Maier Automotive Newsin mukaan.

Maier kertoo, että Skoda on palkannut viime kuukausina 3000 työntekijää lisää pystyäkseen vastaamaan hurjaan kysyntään.

Skoda on luvannut Tshekin pääministerille Bohuslav Sobotkalle tekevänsä kaikkensa, etteivät työpaikat Tshekissä olisi vaarassa. Ammattiliiton mukaan 28 000 Tshekin työpaikasta jopa 2000 voi olla vaarassa, jos tuotantoa rajoitetaan.

“Ihan periaatteestakin haluamme, että Tshekin tehtaamme ovat tuotantomme keskiössä”, pääjohtaja Maier sanoi.

Skodan tuottomarginaali oli viime vuonna 8,7 %, VW Groupin vain 1,8 %.

VW:n brändien välisen jännitteen oletetaan lisääntyvän sen jälkeen, kun VW Groupin johtokunta esittää vuoden 2018 budjettilinjauksensa marraskuun lopussa.

Julkaistu: 11.10.2017
Kommentoi »