Tuulilasi

VW Groupilta valtavat investoinnit: "Meistä tulee tulee sähköisen liikkumisen ykkönen"


Volkswagen Group on uudelleenorganisoimassa tuotantonsa Saksan tehtaillaan noustakseen tavoitteensa mukaan sähköautojen markkinajohtajaksi.
Kuvat All Over Press

VW investoi peräti 34 miljardia euroa sähköautojen, autonomisen ajamisen ja liikkumiseen uusien palvelujen kehittämiseen.

Zwickaun tehdas uusitaan, kustannusarvio on miljardi dollaria. Siellä tullaan valmistamaan suuri osa Euroopan markkinoiden sähköautoista. Tuotanto alkaa brändin I.D.-sähkömallistolla 2019, ensimmäinen I.D.-sarjan auto on Golfin kokoinen porrasperä. Sen on tarkoitus tulla markkinoille 2020. Sama tehdas tulee valmistamaan sähköautoja myös VW Groupin muille brändeille Audille, Seatille ja Skodalle, tavoitteena on 100 000 auton tuotantokapasiteetti vuoteen 2020 mennessä.

Myös maailman suurimpaan sähköautojen markkina-alueeseen Kiinaan investoidaan rajusti. VW rakentaa sinne oman tehtaan vuoteen 2025 mennessä, investoinnin arvo on 10 miljardia euroa.

Kaikki VW:n sähköautot rakennetaan brändin MEB-alustalle, niiden toimintamatka yhdellä latauksella tulee olemaan 400-600 kilometriä. Myös pikalataus on mahdollinen. VW:n mukaan autojen hinnat tulevat olemaan hyvin kilpailukykyisiä esimerkiksi dieselien kanssa.

”Kun suunnitelmamme on nyt hyväksytty, alamme luoda perustaa sille, että Volkswagenita tulee sähköisen liikkumisen ykkönen maailmassa vuoteen 2025 mennessä”, sanoo VW Groupin pääjohtaja Matthias Müller Automotive Newsille.

Julkaistu: 21.11.2017