Tuulilasi

VW Groupilla uskomaton tavoite - kaikista 300 automallista sähköversio


Volkswagen suunnittelee investoivansa peräti 20 miljardia euroa nollapäästöisten autojen tuotantoon. VW pyrkii olemaan sähköautojen massatuotannon ykkönen vuonna 2030.
Kuvat Volkswagen

VW Group kertoi maanantaina, että se aikoo tuoda eri brändeillään markkinoille peräti 80 uutta sähköautoa vuoteen 2025 mennessä. Aiemmin VW oli ilmoittanut tavoitteekseen 30 autoa. Toinen kunnianhimoinen tavoite on tarjota sähköauto kaikista VW Groupin 300 automallista vuoteen 2030 mennessä.

”Volkswagenin kaltaisen yrityksen on johdettava, ei seurattava muiden perässä. Olemme nyt asettaneet tavoitteemme sähköistymisen läpilyönnille”, sanoo VW Groupin pääjohtaja Matthias Müeller Reutersille.

Vaikka VW on joutunut maksamaan isoja korvauksia päästöhuijausten paljastuttua, ei sen tarvitse pääjohtajan mukaan realisoida mitään pystyäkseen tekemään suunnitellut satsauksensa.

‎"Meillä ei ole tarvetta sellaiseen. Vaikka olemme kärsineet taloudellisesti viime vuosina dieselasioiden vuoksi, meillä on riittävät taloudelliset muskelit kantaa nämä investoinnit harteillamme”, Müeller sanoo.

Julkaistu: 12.9.2017