Tuulilasi

VW Group teki kovan tuloksen - syynä uusi WLTP-sykli

Volkswagen Group kertoo, että sen myynti kasvoi viime kuussa 11 %. Myyntiä on kiihdyttänyt kampanja, joka on lanseerattu hiljattain ennen uusien WLTP-päästöstandardien voimaantuloa syyskuun alussa.
Kuvat Volkswagen

Yhtiön brändit myivät heinäkuussa kaikkiaan 908 200 autoa.

”Heinäkuu oli meille vahva, kaikki brändimme tekivät selkeästi positiivisen tuloksen. Olemme myyneet nyt paljon vanhan NEDC-syklin normien mukaisia autoja”, kertoo VW:n myyntijohtaja Fred Kappler.

Monet autonvalmistajat ovat yrittäneet tyhjentää varastojaan ennen kuin uusi päästöstandardi tulee voimaan, ja autoja onkin käynyt hyvin kaupaksi.

"Meillä on edessämme iso haaste. Teemme hartiavoimin töitä, että tuleva WLTP-standardi vaikuttaisi tulokseemme niin vähän kuin mahdollista”, Kappler sanoo.

Autonvalmistajien iso haaste on, että niiden pitää saada uudet autonsa sertifioitua standardien mukaisiksi 1. syyskuuta mennessä.

Moneen autoon on jouduttu laittamaan uusia osia kuten filtterejä, sillä WLTP-mittauksissa päästöjen määrä on isompi kuin NEDC-syklin mukaisissa mittauksissa. Mittausasemat ovat täystyöllistettyjä, kun autonvalmistajat yrittävät saada autonsa sertifioiduksi ajoissa, aikaa on enää pari viikkoa. Jos niitä ei saada ajoissa sertifioitua, se aiheuttaa tuotannon keskeytyksiä, sekä myynnin ja tulojen vähenemistä.

Julkaistu: 18.8.2018
Kommentoi »