Tuulilasi

VW Group rakentaa premium-sähköautoille uutta alustaa

VW Group rakentaa premium-sähköautoille uutta alustaa
Mitä yhteistä on Porschen Mission E:llä ja Audin E-tron Quattro SUV:lla? Vuoden 2019 tuotantoversioita rakennetaan väliaikaiselle sähköautoalustalle. Porschea J1:lle ja Audia MLB:lle, jolle on rakennettu aiemmin niinkin erilaisia autoja kuin Audin A4 ja Bentley Bentayga.

Audin teknisen kehityksen johtaja Peter Mertens kuitenkin paljastaa, että VW Group kehittää parhaillaan kokonaan uutta nimenomaan premium-luokan sähköautoille tarkoitettua alustaa, jonka koodinimi on PPE.

Vuodesta 2022 tälle alustalle rakennetaan ainakin kaikki Bentleyn, Porschen ja Audin sähköautot. Kehitystyön alla on kolme versiota, joiden kehityksestä Audilla on vastuu kahdesta, Porschella yhdestä.

”Näitä ei kuitenkaan pakerreta eristyksissä. Tiimeissä on sekoitus eri brändien insinöörejä, olemme halunneet tuoda yhteen parhaiden insinööriemme osaamisen kahdesta yhtiöstä saadaksemme tämän maaliin”, Mertens sanoo.

Päätös PPE:n rakentamisesta syntyi siitä opista, mitä saatiin, kun MEB-alustaa rakennettiin neljä vuotta. Sille on tarkoitus rakentaa 15 VW Groupin sähköautoa vuoteen 2025 mennessä. PPE:hen lainataan komponentteja niin MEB:stä kuin Porschen J1:stäkin, mutta ne optimoidaan palvelemaan suurempien erittäin suorituskykyisten luksusautojen tarpeita, etenkin moottorilinjan, akuston ja vaihteiston osalta.

PPE on Audille melkoinen u-käännös, se kun suunnitteli tekevänsä seuraavan sukupolven MLB:stä alustan, jolle voidaan rakentaa niin polttomoottoriautoja, hybridejä kuin sähköautojakin. Tuo strategia on kuitenkin hylätty.

”Olemme tehneet suunnanmuutoksen. Sellaisen alustan rakentaminen olisi vaatinut liikaa kompromisseja ja eli paljon potentiaalia olisi menetetty”, Mertens sanoo.

”Kaikkea ei vain kannata tehdä samalle alustalle. Siitä olisi tullut paitsi liian painava myös liian kallis. Lisäksi siinä olisi ollut komponentteja, jotka eivät täytä luksusbrändin vaatimuksia.”

Julkaistu: 13.3.2018
Kommentoi »