Tuulilasi

VW Golf on Vuoden Auto 2013


Volkswagen Golf valittiin Vuoden Autoksi 2013. Mallisarja sai tittelin nyt toistamiseen. Edellisen kerran Golf sai saman tunnustuksen vuonna 1992.
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus

Vuoden Auto 2013

Jokainen Golfin mallisukupolvi on yltänyt Vuoden Auto-valinnassa kolmen parhaan joukkoon niiden 38 vuoden aikana, jolloin titteli on myönnetty.  Vuonna 1975 ensimmäisen sukupolven Golf oli kärkiryhmässä, mutta ei tuolloin voittoa saanut.  Tunnustus annettiin Golfille ensimmäisen kerran vuonna 1992.

Näin Golf on toinen automalli, joka on saanut tittelin kahdesti. Samaan on yltänyt Renault Clio.

Jury perusteli päätöstään kiittämällä auton tasapainoisia  ominaisuuksia.  Auto on turvallinen,  polttoainetaloudellinen, siinä on hyvät ajo-ominaisuudet ja siinä on mukava matkustaa.

Vaikka auto on ulkoisesti hyvin samankaltainen kuin edellinen VI sukupolven Golf,  kuitenkin autossa on tehty hyvin paljon muutoksia. Turvallisuusominaisuudet ovat huippuluokkaa eikä vain törmäystilanteessa. Autossa on ominaisuuksia, jotka auttavat välttämään onnettomuuksia, se valvoo kuljettajan vireystilaa, auttaa kuljettajaa pysymään omalla ajokaistallaan ja sen vakionopeuden säädin pitää  auton etäisyyden edellä ajavaan turvallisena. 

Golfiin on tarjolla laaja korivalikoima (3- ja 5-ovinen hatchback sekä farmari). Moottorivalikoima on laaja mutta sekä pienemmissä että suuremmissa moottoreissa on poltttoainetalouteen kiinnitetty erityisesti huomiota. Tarjolla on tällä hetkellä sekä bensiiniä, dieseliä että kaasua polttoaineenaan käyttäviä moottoreita. Vaihtoehtoja löytyy niin etuvetoa kuin nelivetoa etsiville, käsivaihteista tai automaattia etsiville.

Jokaisella tuomarilla oli käytössään 25 pistettä, ja ne tuli antaa vähintään viidelle autolle.  Golf oli finaaliin selvinneistä malleista ylivoimainen, sillä  viisi tuomaria antoi sille 10 pistettä, 8 tuomaria 9 pistettä ja kymmenen tuomaria 8 pistettä. Useat niistäkin, jotka eivät antaneet millekään autolle enempää kuin 7 pistettä, antoi Golfille kuitenkin suurimman pistemäärän.

Julkaistu: 5.3.2013