Tuulilasi

VW Golf Variant uudistuu


Volkswagen Golf Variant uusiutuu. Se on nähtävänä Geneven autonäyttelyssä. Suomeen auto saapuu kuitenkin vasta syksyllä.

Volkswagen Variant on jo ylittänyt 1,8 miljoonan auton tuotantorajan. Uusiuneen auton pituus on kasvanut lähes 3 cm, ja akseliväli vielä enemmän, 4,2 cm. Nyt se on 262 cm. Näin ollen farmari-Golf on 30,7 cm pidempi kuin tavallinen Golf.

Auton suurin muutos näkyy kuitenkin tavaratilassa. Takaistuimen selkänojan ollessa normaaliasennossa, tilavuutta löytyy 605 litraa, mikä on 100 litraa aikaisempaa enemmän. Jos takaselkänojan kääntää, kuljetustila laajenee 1 620 litraan. Edeltäjän tavaratilan koko oli laajimmillaan 1 495 litraa.

Vaikka auto on ulkoislta mitoiltaan edeltäjäänsä suurempi, sen paino on maksimissaan 105 kiloa aikaisempaa pienempi. Malliversiosta riippuen pudotus voi olla pienempikin. Keventymiseeen on päästy käyttämällä korirakenteissa mm. uudenlaisia kuumamuovattuja suurlujuusteräksiä. Myös uudet moottorit ovat aikaisempaa keveämpiä.

Golf Variantin uuden sukupolven TSI-bensiinimoottoreiden tehot alkavat 63 kilowatista (85 hv) ja TDI-dieselmoottoreiden 66 kilowatista (90 hv).

Pientä kulutusta etsivälle uusi 81-kilowattinen (110 hv) Golf Variant TDI BlueMotion -versio on kiinnostava vaihtoehto. Se kuluttaa 6-vaihteisella käsivaihteistolla vain 3,3 l/100 km, jolloin CO2-päästöt jäävät 87 g:aan/km.

Golf Variantista tulee markkinoille myös 4MOTION-nelivetoversio sekä 77-kilowattisena (105 hv) että 110-kilowattisena (150 hv) TDI-versiona. Myöhemmin mallivalikoimaan saadaan myös TGI BlueMotion-maakaasuversio.

Suomessa mielenkiintoinen moottorivaihtoehto on myös 90-kilowattinen (122 hv) 1.4 TSI MultiFuel -moottori.

Varustelutasot ennallaan

Varusteluversioina myös uudessa Golf Variantissa ovat tutut Trendline, Comfortline ja Highline. Golfin tapaan myös Golf Variantiin on saatavilla uusia kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten monitörmäysjarrutus (vakio), ennakoiva turvajärjestelmä, ajoprofiilin valinta, Dynamic Light Assist -kaukovalojärjestelmä ja mukautuva alustansäätöjärjestelmä DCC.

Uudet Golf Variantit valmistetaan Volkswagenin Zwickaun tehtaalla Saksassa.

VW Golf Variantin muuttuneita mittoja:

·         Tavaratila + 100 l

·         Kokonaispaino  -105 kg

·         Akseliväli + 4,2 cm

·         Kulutus säästeliäimmillään 3,3 l/100 km – CO2-päästöt 87 g/km

Julkaistu: 4.3.2013