Tuulilasi

VW asentaa hiukkassuodattimet pian myös bensamalleihinsa

1

Kaikki uudet VW-konsernin bensiinimallit saavat vuodesta 2017 alkaen hiukkassuodattimet. Tällä pyritään vähentämään hiukkaspäästöjä tiukentuvia säädöksiä varten.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Hiukkassuodattimet asennetaan kaikkiin suoraruiskutuksella varustettuihin TSI- ja TFSI-bensiinimoottoreihin. Tähän kuuluvat sekä VW:n että konsernin muiden merkkien mallit. Ensimmäiset hiukkasloukuilla varustetut mallit ovat VW Tiguan 1,4 TSI-moottorilla ja Audi A5 2,0 TFSI-moottorilla.

Hiukkassuodattimia alkaa näkyä uusissa malleissa kesäkuusta 2017 alkaen. VW arvioi, että vuoteen 2022 mennessä peräti 7 miljoonassa VW Groupin valmistamassa autossa olisi hiukkassuodatin. Nykyisin hiukkassuodattimia on käytössä vain dieselmoottorisissa malleissa.

Autocarin mukaan VW haluaa kiillottaa imagoansa päästöskandaalin jäljiltä. Hiukkassuodattimen asentaminen ei välttämättä olisi pakollista päästötavoitteiden saavuttamiseksi, mutta VW haluaa tehdä nyt enemmän kuin olisi ehkä tarvetta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 4.8.2016