Apu

Vuoronvaihto

Marja Aarnipuro: "Ehdin työskennellä Yrjö Raution kanssa muutaman vuoden. Ahkerampaa ja tunnollisempaa toimittajaa saa hakea. Ykällä on elämänkokemuksen tuomaa viisautta, josta olen saanut ammentaa luetuttaessani hänellä pääkirjoitukseni ennakkoon kerran jos toisenkin."

Synnyin tiettömän taipaleen takana Ylitorniolla, kävin koulua Kemin työläiskaupungissa, opin Kemin Innon nyrkkeilysalilla antamaan iskun iskusta, opiskelin Tampereella yhteiskuntatieteitä ja elämää, tein 30 vuotta sanomalehtiä ja valmistuin vihdoin nykyiseen ammattiini, politiikan erikoistoimittajaksi Apuun.

Näin esittelee itsensä tulevana torstaina viimeistä työpäivää Avun toimituksessa tekevä Yrjö Rautio, tuttavien kesken Ykä.

Ehdin työskennellä Yrjö Raution kanssa muutaman vuoden. Ahkerampaa ja tunnollisempaa toimittajaa saa hakea. Ykällä on elämänkokemuksen tuomaa viisautta, josta olen saanut ammentaa luetuttaessani hänellä pääkirjoitukseni ennakkoon kerran jos toisenkin.

Jokusen kerran olen myös saanut tulikivenkatkuista palautetta Yhden miehen komiteasta tai liian tarkkaan osuneista Heittolaukauksista. Enimmäkseen on kuitenkin satanut kehuja. Moni kertoo aloittavansa Avun lukemisen Ykän palstasta.

Lukijat luulevat, että rohkeasti ja kriittisesti kirjoittava toimittaja olisi riidoissa poliitikkojen kanssa. Päinvastoin. Poliitikot arvostavat toimittajaa, joka tekee jutut perusteellisesti, tutkii taustat ja tekee johtopäätökset faktojen eikä omien mieltymystensä perusteella. Yrjö Rautio on sellainen toimittaja.

On vahdinvaihdon aika. Kiitämme Yrjö Rautiota, joka aloittaa vapaan toimittajan elämän ja avustaa Apua jatkossakin. Politiikan käänteitä sivuillamme tarkkailee ja kommentoi jatkossa Markus Leikola, jonka Saranapuolelta-palsta alkaa ensi numerossa.

Julkaistu: 10.12.2013
Kommentoi »