Eeva

Vuokko Hovatta löysi uuden rakkauden: ”Olen sen verran vakavissani, että en halua salailla tätä”

Vuokko Hovatta löysi uuden rakkauden: ”Olen sen verran vakavissani, että en halua salailla tätä”
Näyttelijä Vuokko Hovatta on kokenut äkillisiä menetyksiä. Myös moni hyvä asia on tullut hänen elämäänsä yllättäen, kuten korona-aikana alkanut uusi ihmissuhde. ”Välillä tunnen lähes syyllisyyttä siitä, että minulla on asiat näin hyvin.”
Julkaistu: 21.6.2021

Näyttelijä Vuokko Hovatta, 48, harjoitteli alkuvuodesta Lilla Teaternissa näytelmää, joka esitettiin maaliskuussa ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen kerran. Muut esitykset siirtyivät lokakuulle.

Työ oli Helsingin kaupunginteatteriin kiinnitetylle Vuokolle kuitenkin monella tapaa merkityksellinen. Ensinnäkin hän näyttelee siinä ensimmäistä kertaa ison roolin ruotsiksi.

”Se oli melkoinen haaste. Toistoja tarvittiin ehkä kymmenkertainen määrä tavalliseen verrattuna. Piti saada lihakset tottumaan uuteen ääntöpaikkaan.”

Harjoituksissa tapahtui myös tärkeä kohtaaminen.

Suuria suruja ja menetyksiä

Vuokko Hovatta on kohdannut kipeitä menetyksiä mutta myös onnekkaita sattumia.

Ensimmäinen avioliitto päättyi eroon samoihin aikoihin kuin Vuokko valmistui teatterikorkeakoulusta. Ero oli pettymys, sillä hänen omilla vanhemmillaan on pitkä parisuhde.

”Näin tämä on minulla mennyt. Jokaiseen eroon liittyy aluksi kipeitä tunteita, mutta ajattelen kaikkia suhteitani kiitollisuudella. Olen saanut osakseni paljon rakkautta, ja asiat on pystytty puhumaan selviksi.”

”Ajattelen kaikkia suhteitani kiitollisuudella.”
Vuokko Hovatta

Vuokon toisen merkittävän suhteen tragedia oli, että pariskunnan esikoinen kuoli synnytyksessä. Jälkeenpäin hän on miettinyt, että yksi eron syy saattoi olla surun eriaikaisuus. Kokemus oli suunnattoman vaikea ja raskas molemmille.

Pariskunta sai kuitenkin toisenkin lapsen, nyt jo 17-vuotiaan Hertan.

Toinen suuri suru esikoistyttären menetyksen jälkeen on ollut Vuokon puolison, muusikko Zarkus Poussan äkillinen kuolema viisi vuotta sitten.

Vuokko Hovatta ja uusi rakkaus: ”Kaikki on vielä niin uutta”

Kulttuurialan koronakurimus huolestuttaa, vaikka Vuokko Hovatan olo on hieman ristiriitainen.

”Monilla kollegoillani on vaikeuksia, ja välillä tunnen lähes syyllisyyttä siitä, että minulla on asiat näin hyvin. Minulla on työpaikka, ystävät ja perhe.”

Vuokko Hovatta hymyilee ja myöntää, että kaiken lisäksi hän seurustelee. Suhde alkoi muutama kuukausi sitten.

On myös toiveita, että ruotsin kielellä näytteleminen on Vuokolle jatkossa entistä helpompaa, sillä tuore miesystävä on ruotsinkielinen, Ruotsin ruotsalainen.

”Hän on lavastaja, ja tapasimme alussa mainitun näytelmän, Den besynnerliga händelsen med hundenin, harjoituksissa. Olen sen verran vakavissani, että en halua salailla tätä.”

Lue Vuokko Hovatan koko haastattelu heinäkuun 2021 Eevasta, joka on kaupoissa keskiviikkona 23. kesäkuuta 2021. Haastattelussa Vuokko Hovatta kertoo itselleen tärkeistä asioista: tyttärestä, työstä ja musiikista. Lisäksi Hovatta kertoo lapsuudenkodistaan, opiskeluajoistaan ja mikä on auttanut selviämään surusta. Voit lukea haastattelun myös digilehdestä.

2 kommenttia