Vuoden tuote: Nyhtökaura (Imagen valinnat 2016)
Puheenaiheet
Vuoden tuote: Nyhtökaura (Imagen valinnat 2016)
Toukokuussa se iski Suomeen: nyhtökaurahulluus! Gold & Green -yhtiön valmistamaa lihankorviketta oli odotettu kärsimättömästi, ja sadan laatikon koe-erä meni Helsingin Stockmannilla kaupaksi 11 minuutissa.
Julkaistu 1.11.2016
Image

Pian muualtakin maasta raportoitiin nyhtisbuumin leviämisestä. Tampereella ihmiset jonottivat Prisman pihassa jo kahdeksalta aamulla, ja Joensuussa kauppojen hyllyt tyhjenivät muutamissa tunneissa.

Nyhtökaurahavainnoista kerrottiin kuiskaillen kuin hyvistä sieniapajista, ja tuotteen metsästäjät perustivat Facebookiin Nyhtökauratutka-ryhmän.

Nyhtökauran raketin lailla noussut suosio on ainutlaatuista suomalaisen elintarviketeollisuuden historiassa. Se toimi vetoapuna myös kilpailijoille: Syksyllä mediahuomiota saivat toiset uudet lihankorvikkeet, Valion Mifu ja Verso Foodin Härkis.

Seuraavaksi jännitämme, leviääkö hulluus ulkomaille. Syyskuun alussa Paulig Group osti osake-enemmistön nyhtökauraa valmistavasta Gold & Greenistä. Tavoitteena on nyt kasvattaa tuotantokapasiteettia ja viedä nyhtis kansainvälisille markkinoille.

Kommentoi »