
Vuoden Pienpanimo: Panimo Hiisi
Jyväskylä. Käsityöoluessa on seitsemän raaka-ainetta: humala, mallas, vesi, hiiva, YouTube, Twitter ja Facebook.
Olutkirjoittaja Simon Johnsonin määritelmään uskoo myös Panimo Hiisi (panimohiisi.fi), joka ei tyydy vain olutsammioiden pöhinään. Jyväskyläläinen pienpanimo uhoaa rohkeasti ja haastaa alkoholipoliittisia päätöksiä pelastaakseen kotimaisen käsityöoluen.
Pienessä panimossa on lupa hörhöillä, tehdä mitä mieleen juolahtaa. Viimeisen vuoden aikana Hiidessä on tehtailtu 40 erilaista olutta. Tekijöiden innostus ja autotallifiilis maistuvat esimerkiksi reippaan humalaisessa Raivoavassa Rakissa, joka ”puree jalan poikki jos lähelle päästää”.
Hiiden kädenjälki näkyy myös paikallisoluissa, kuten Lutakossa ja Palokassa, sekä naapurin limpuissa: lähileipomo käyttää panimon mäskiä leivän ja muffinssien valmistamiseen.
Image kartoitti tämän hetken kiinnostavimmat ruokailmiöt ja poimi Suomesta niiden parhaat edustajat. Parhaimmistosta tihkuu tinkimättömän laadun lisäksi polttava intohimo ja hyvä meininki.