Tuulilasi

Vuoden moottori on sama jo kolmannen kerran peräkkäin


Fordin EcoBoost-bensiinimoottori on voittanut moottoreiden ”Oscar-kilpailun” ennätyksellisesti kolmannen kerran peräkkäin.
Kuvat Ford

Toiseksi kilpailussa tuli Ferrarin 4,5-litrainen V8 ja kolmanneksi Volkswagen Groupin 1,4-litrainen TSI. Ecoboost-moottori oli kerännyt 351 pistettä ja Ferrarin moottori 281 pistettä.

Tietoa voittajamoottorista

82 autotoimittajan raati myönsi 1,0-litraiselle EcoBoost-moottorille myös “Paras alle 1,0-litrainen moottori” -palkinnon jo kolmatta vuotta peräkkäin Stuttgartin Engine Expo 2014 -messuilla. Moottori on nyt voittanut 13 merkittävää palkintoa.

1,0-litrainen EcoBoost esiteltiin Euroopassa vuonna 2012 Ford Focus -mallissa. Moottori on nyt saatavilla yhdeksään muuhun ajoneuvoon: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX ja Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect ja Transit Courier.

1,0-litrainen EcoBoost tulee saataville myös Euroopan markkinoille myöhemmin tänä vuonna saapuvaan uuteen Mondeoon. Suuriin perheautoihin ei ole aiemmin ollut saatavilla näin pientä moottoria.

Fordin Euroopan tehtailla Saksan Kölnissä ja Romanian Craiovassa valmistetaan uusi EcoBoost-moottori 42 sekunnin välein. Tehtaat ylittivät äskettäin 500 000 valmistetun moottorin virstanpylvään.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 26.6.2014