Vuoden matkakirja on Mad Manners
Matkailu
Vuoden matkakirja on Mad Manners
Mondo on valinnut vuoden 2012 matkakirjaksi  Madventures-kaksikon Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin teoksen Mad Manners - Seikkailijan etiketti. Kunniamaininnan sai Inari Fernándezin ja Inna-Pirjetta Lahden teos Lapsiperheen Matkakäsikirja.
Julkaistu 7.1.2013
Mondo

Vuoden matkakirjan valitsee Mondon raati. »Suomessa ei ole aikaisemmin tehty vastaavanlaista, runsasta ja koko maailman kattavaa tapaopasta. Kun reteä mutta rehellinen tyyli otetaan huomioon, voisi jopa sanoa, että teos on ainutlaatuinen koko maailmassa», raati perustelee valintaa.

Kirjan käsittelemä aihe on erityisen ajankohtainen ja tärkeä juuri nyt. Mad Mannersia voisi myös kutsua suvaitsevaisuusoppaaksi. Se muistuttaa, että poteroitumisen sijaan vieraita kulttuureja kannattaa ymmärtää, mikä on näinä aikoina erityisen tärkeä viesti.

Kunniamaininnan Vuoden matkakirja -kilpailussa saa Inari Fernándezin ja Inna-Pirjetta Lahden teokselle Lapsiperheen Matkakäsikirja, joka on sekin ensimmäinen laatuaan Suomessa. Kirjat tarjoaa monipuolisia vinkkejä modernille matkustavalle perheelle.

Matkailulehti Mondo on jakanut Vuoden matkakirja -palkintoa vuodesta 2003. Se myönnetään vuoden parhaalle kotimaiselle matkailukirjalle. 

Kommentoi »