Vuoden matkakirja 2016
Matkailu
Vuoden matkakirja 2016
Vuoden 2016 matkakirja on valittu! Voittajaksi nousi uraauurtava sarjakuvateos reppureissaajan maailmasta.
Julkaistu 27.10.2016
Mondo

Kai Vaalion Zombailut – Tummaa paahtoa

Mondo jakaa palkinnon nyt 14.:ttä kertaa.

"Zombailut on uranuurtaja: sarjakuvamuotoon tehty matkakirja. Sen tyyli on rehellinen ja hauska. Hienointa on, että Vaalio on onnistunut pukemaan sarjakuvamuotoon runsaasti matkailijalle hyödyllistä tietoa. Zombailut on teos, jossa on ideoita ja iloa kenelle tahansa pidempää reppureissua suunnittelevalle", Mondon raati perustelee.

Kai Vaalio on lahtelainen sarjakuvapiirtäjä. Zombailut kertoo hänen puolen vuoden reissustaan Latinalaisessa Amerikassa.

"Matkailusarjakuvia soisi ilmestyvän huomattavasti enemmän, muuallakin kuin Suomessa", raati lisää.

Hyviä ehdokkaita Vuoden matkakirjaksi oli tänäkin vuonna paljon, ja pääpalkinnon lisäksi Mondon raati antaa kaksi kunniamainintaa.

Vuoden matkakirja -kunniamaininnat saavat Katja Ketun, Meeri Koutaniemen ja Maria Seppälän teos Fintiaanien mailla (WSOY), joka kertoo suomalaissiirtolaisten ja intiaanien jälkeläisistä, sekä Mikko Takalan, Tommi Anttosen ja Sami Rekolan ruokakirja Street Food (Readme.fi).

"Fintiaanien mailla ei ole perinteinen matkakirja vaan kulttuuriteko. Maailman eri katukeittiöitä esittelevä Street Food puolestaan on näyttävä kirja, joka kuuluisi jokaisen reissaavan ruokafanin kirjahyllyyn", raati perustelee.

Vuoden matkakirja -palkinto ja kunniamaininnat jaetaan Helsingin kirjamessuilla torstaina 27.10. klo 18.00 (Kirjakallio-lava).

Vuoden matkakirja on Mondon jakama vuosittainen matkakirjapalkinto, joka myönnetään ansioituneelle matkailuaiheiselle teokselle.

Kommentoi »