Image

Vuoden maailmanvalloittaja: Kalle Freese (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)



Vuoden maailmanvalloittaja: Kalle Freese (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)

Suomalaiset kulinaristit ovat seuranneet ylpeys rinnassaan Kalle Freesen edesottamuksia maailmalla. San Franciscoon muuttaneesta nuoren polven baristasta ovat kirjoittaneet tänä vuonna muun muassa New York Timesin Style Magazine, CNBC.com ja Food & Wine -lehti.
Teksti Valtteri Väkevä

Syynä tähän on Freesen kehittämä Sudden Coffee, joka on maailman ensimmäinen artesaanipikakahvi. Yleensä murukahvit ovat huonolaatuista bulkkitavaraa, mutta Freese käyttää vain valikoituja laatupapuja, jotka jauhetaan pienissä erissä.

Food & Winen toimittaja ylisti Suddenia parhaaksi pikakahviksi, jota hän on koskaan juonut, ja luonnehti sitä täyteläiseksi ja karamelliseksi. New York Times Style Magazine taas kehui makua puhtaaksi ja elegantiksi.

Freesen maailmanvalloitus on vasta alussa, mutta kysyntä on jo nyt kovaa ja kaupallista potentiaalia pitäisi riittää: peräti 34 prosenttia maailmassa juodusta kahvista on pikakahvia.

Julkaistu: 1.11.2016