Vuoden kuumin ruokailmiö?
Matkailu
Vuoden kuumin ruokailmiö?
Pikaruoka ei ole enää kirosana, vaan ilmiö joka kiinnostaa myös huippukokkeja.
11.3.2015
 |
Mondo

Esimerkiksi newyorkilaisten rakastama hampurilaiskoju Shake Shack (shakeshack.com) on kymmenessä vuodessa laajentunut pikaruokaketjuksi, jonka ravintoloita löytyy jo Dubaista ja Moskovasta. Shake Shackin pihvit tehdään ilman hormoneja tuotetusta naudanlihasta. Erityisen suosittuja ovat ketjun concrete-makujäätelöt.

Tukholman uusin suosikkiketju on laatuhampurilaisiin keskittynyt Vigårda (vigarda.se). Lontoossa taas avattiin muutama vuosi sitten hodareita ja samppanjaa tarjoileva Bubbledogs (bubbledogs.co.uk), joka on inspiroinut vastaavia paikkoja muuallakin. Helsinkiläisestä Kaartin Hodari & Hummerista (hodari-hummeri.fi) saa hotdogin lisäksi viiniä ja vaikka tryffeliranskanperunoita.

Ilmiön taustalla on viime vuosina maailmaa ravistellut katuruokabuumi, mutta nyt pikaruokaketjuista ovat innostuneet myös huippukokit, varsinkin Yhdysvalloissa. Sanfranciscolainen Michelin-kokki Joshua Skenes avaa tänä vuonna Fat Noodle -pikanuudelibaarin kotikaupunkiinsa, ja huippukokki Daniel Patterson suunnittelee eettisiä ja terveellisiä arvoja noudattavaa pikaruokaketjua Locolia yhdessä katuruokaguru Roy Choin kanssa.

Vastaavia paikkoja on varmasti luvassa lisää. Hyvä uutinen niin ruokahifistelijöille kuin budjettimatkailijoillekin. 

Kommentoi »