Image

Vuoden ilmiö: Hävikkiruoka (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)

Vuoden ilmiö: Hävikkiruoka (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)
Vuosi 2016 on ollut ruokakulttuurin kannalta toivon vuosi. Maailmaa on parannettu paitsi syömällä enemmän kasviksia myös kokkaamalla hävikkiruokaa.
Julkaistu: 1.11.2016
Kaupat heittävät Suomessa vuosittain pois miljoonia kiloja syömäkelpoista ruokaa, josta vain pieni osa menee hyväntekeväisyyteen.
Kesällä Helsinkiin avattiin Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop, jonka raaka-aineet ovat peräisin isoista marketeista, tukkuliikkeistä ja ekokaupoista.
Myös ravintoloiden pois heittämän ruoan ympärille on syntynyt uusia liikeideoita. ResQ- ja Lunchie-sovellusten avulla voi ostaa ravintoloiden ylijäämäruokaa. ■
Kommentoi »