Image

Vuoden ilmiö: Hävikkiruoka (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)



Vuoden ilmiö: Hävikkiruoka (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)

Vuosi 2016 on ollut ruokakulttuurin kannalta toivon vuosi. Maailmaa on parannettu paitsi syömällä enemmän kasviksia myös kokkaamalla hävikkiruokaa.
Teksti Valtteri Väkevä

Kaupat heittävät Suomessa vuosittain pois miljoonia kiloja syömäkelpoista ruokaa, josta vain pieni osa menee hyväntekeväisyyteen.

Kesällä Helsinkiin avattiin Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop, jonka raaka-aineet ovat peräisin isoista marketeista, tukkuliikkeistä ja ekokaupoista.

Myös ravintoloiden pois heittämän ruoan ympärille on syntynyt uusia liikeideoita. ResQ- ja Lunchie-sovellusten avulla voi ostaa ravintoloiden ylijäämäruokaa. ■

Julkaistu: 1.11.2016