Vuoden ilmiö: Hävikkiruoka (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)
Puheenaiheet
Vuoden ilmiö: Hävikkiruoka (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)
Vuosi 2016 on ollut ruokakulttuurin kannalta toivon vuosi. Maailmaa on parannettu paitsi syömällä enemmän kasviksia myös kokkaamalla hävikkiruokaa.
1.11.2016
 |
Image

Kaupat heittävät Suomessa vuosittain pois miljoonia kiloja syömäkelpoista ruokaa, josta vain pieni osa menee hyväntekeväisyyteen.

Kesällä Helsinkiin avattiin Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop, jonka raaka-aineet ovat peräisin isoista marketeista, tukkuliikkeistä ja ekokaupoista.

Myös ravintoloiden pois heittämän ruoan ympärille on syntynyt uusia liikeideoita. ResQ- ja Lunchie-sovellusten avulla voi ostaa ravintoloiden ylijäämäruokaa. ■

Kommentoi »