Image

Vuoden annos: Finnjävelin karjalanpiirakka (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)

Vuoden annos: Finnjävelin karjalanpiirakka (Imagen valinnat 2016, ruokavuoden parhaat)

Keväällä avautuneen ravintola Finnjävelin yhdestä annoksesta tuli hetkeksi puheenaihe. Julkkiskokit Tommi Tuominen ja Henri Alén laittoivat karjalanpiirakan uusiksi. Lautaselle kasattu keko sisälsi kaikki munavoilla päällystetyn karjalanpiirakan ainesosat mutta ei muistuttanut millään tavalla perinteistä rypytettyä piirakkaa.
Teksti Valtteri Väkevä
Mainos

Juomaksi tarjottiin vielä sakea, joka vei ajatukset Japaniin.

Annos kuvasi hyvin Finnjävelin filosofiaa: siellä tehdään modernisoituja versioita suomalaisista perinneruoista, kuten rössypotuista ja pappilan hätävarasta.

Alén ja Tuominen tekivätkin ennen ravintolan avaamista opintomatkan halki Suomen ja opettelivat valmistamaan muun muassa muikkukukkoa.

Modernin karjalanpiirakan kohdalla yleisö kuitenkin ihmetteli, saako suomalaiselle ruokaklassikolle tehdä näin? Ja jos saa, voiko lopputulosta kutsua karjalanpiirakaksi?

Rohkea ratkaisu kannatti: Finnjävelin karjalanpiirakka on suurella todennäköisyydellä se ravintola-annos, joka vuodelta 2016 muistetaan.

Julkaistu: 1.11.2016