Tuulilasi

Volvon uutuusmalli heti ongelmissa – myös suomalaisia autoja kutsutaan huoltoon


Volvo XC90 on saanut maailmanlaajuisen takaisinkutsun viallisten sivuturvatyynyjen takia. Vika koskee kuitenkin vain seitsenpaikkaista mallia.
Teksti Max Lange
Kuvat Timo Villanen, TL-kuva-arkisto

XC90:n sivuturvatyynyt voivat laueta väärällä tavalla sivutörmäyksen aikana, sillä sivupanelointi saattaa häiritä tyynyn laukeamista. Volvo on huomannut turvallisuusuhkan omissa testeissään, ja päättänyt kutsua autot jo tässä vaiheessa huoltoon.

Jos Volvo olisi huomannut vian vasta paljon myöhemmin, olisi takaisinkutsukampanjasta tullut huomattavasti nykyistä laajempi, kertoo Aftonbladetin asiantuntija Robert Collin. Nyt takaisinkutsun sai maailmanlaajuisesti vain 10 000 autoa.

Volvon Suomen tiedottaja Thomas Hallbäck täsmentää, että vika koskee auton kolmannen penkkirivin turvatyynyjä. Hallbäck kertoo Iltasanomille, että paneelit vaihdetaan auton omistajille kuluitta. Autoilla voi ajaa tälläkin hetkellä, ja ne eivät ole tiettävästi aiheuttaneet vielä ongelmia.

Suomessa on toimitettu asiakkaille jo noin 100 XC90:stä, jotka kaikki ovat seitsenpaikkaisia. Tilauksia mallille Suomessa yhteensä on 350, joista osa ei ole vielä edes valmistunutkaan.

Tapaus on sikäli harmillinen Volvolle, että he yrittävät olla suunnannäyttäjiä turvallisuusasioissa. Ruotsalaisyrityksen kasvot pelastaa kuitenkin se, että katumaasturi ei ole vielä ollut kovin kauaa tuotannossa.

Aiheesta uutisoi ensin Iltasanomat.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 6.8.2015