Tuulilasi

Volvon uudet 40-sarjan konseptit ottavat rohkean suunnan – tuotantoon 2017


Volvo julkistanut kaksi odotettua 40-sarjan konseptiautoa, jotka näyttävät ruotsalaismerkin kompaktimallien tulevaisuuden suunnan.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Volvon uutuudet ovat nimeltään 40.1 ja 40.2. Toinen autoista on kompakti katumaasturi ja toinen eräänlainen liftback. Autot perustuvat Volvon täysin uudelle CMA-pohjarakenteelle, jonka rakenteellista monipuolisuutta uudet mallit korostavat.

Volvo harppaa nyt omien sanojensa suoraan pienten premium-autojen luokan kärkeen, koska uusi pohjarakenne mahdollistaa modernit voimalinjavaihtoehdot. 40-sarjan malleista on siis myös mahdollista tehdä pistokehybridejä sekä täyssähköautoja.

Tarjolle 40-sarjan malleihin on tulossa uusi T5 Twin Engine -pistokehybridi, jossa yhdistyy 3-sylinterinen bensiinimoottori 7-portaiseen kaksoiskytkinvaihteistoon sekä sähkömoottoriin. Järjestelmä on tosin merkin isommista malleista poiketen etuvetoinen.

Konseptien muotoilu on melko räväkkää ja eroaa hieman merkin isommista malleista, jotka ovat pyöreälinjaisempia. Volvon päämuotoilija Thomas Ingenlath kertookin, että uudet 40-sarjan mallit ovat tarkoitettu nuoremmalle ostajakunnalle.

40.1- ja 40.2 -mallit osoittavat myös, että 40-sarjan mallisto tulee laajenemaan tulevaisuudessa. Euroopassa ihmiset halajavat farmarin perään ja vielä ei myöskään näytetty mahdollista viistoperää.

Volvon toimitusjohtajan, Håkan Samuelssonin mukaan ensimmäiset CMA-pohjarakenteelle perustuvat 40-sarjan tuotantomallit näkevät päivänvalon vuonna 2017.

Ruotsalaiset panostavat voimakkaasti myös sähköistymiseen, sillä luvassa on myös merkin isommalle SPA-pohjarakenteelle perustuva täyssähköauto vuonna 2019.

Onko Volvon 40-sarjan mallien muotoilu mielestäsi onnistunut?

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.5.2016