Tuulilasi

Volvon tulevien Polestar-sporttimallien moottorit ovat nelisylinterisiä


Volvon varatoimitusjohtaja Lex Kerssemakers on kertonut, että merkin tulevat S60/V60 Polestar-mallit ovat varustettu nelisylinterisillä turbokoneilla.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Volvo

Uudet S60- ja V60-sporttimallit tullaan julkaisemaan seuraavan kolmen vuoden sisällä. Autot rakennetaan Volvon uudelle SPA-pohjarakenteelle, mikä mahdollistaa aiempaa dynaamisempien mallien tekemisen.

Kerssemakers myöntää Caradvicelle, että nykyinen Ford Mondeo -pohjainen pohjarakenne ei ole suunniteltu suorituskykyisemmille autoille. Esimerkiksi nykyisten Polestar-mallien Öhlins-iskunvaimennuksen asetuksia on joutunut muuttamaan manuaalisesti auton alta.

Kerssemakers lupaa, että uudessa mallisukupolvessa ei tällaisia ongelmia ole. SPA mahdollistaa aiempaa monipuolisemman auton rakentamisen. Uusi Volvo XC90 on rakennettu samaiselle SPA-pohjalevylle.

Uudet S60/V60 Polestar-mallit ovat vielä suunnittelupöydällä, mutta teholukemaksi niille Kerssemakers arvioi noin 350 hevosvoimaa. Nelisylinterisissä moottoreissa voi olla jopa kolme turboahdinta. Suorituskyvyn lisäksi oleellinen osa on alhainen polttoaineen kulutus.

Polestar ei kuitenkaan aio kilpailla esimerkiksi BMW M3:n kanssa samoista asiakkaista. Siksi teholukemat aiotaan jättää saksalaisia kilpailijoita alemmaksi.

Ajodynamiikasta he eivät kuitenkaan aio tinkiä, sillä Volvo tarvitsee hauskoja automalleja, Kerssemakers sanoo. Vanhaa mainetta on vaikea kiillottaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 9.10.2014