Tuulilasi

Volvon sähköautosta tihkuu uutta tietoa − 2019 ja toimintamatka noin 400 km


Volvon Yhdysvaltojen toimitusjohtaja Lex Kerssemakers on kertonut medialle Genevessä, että merkin sähköautolle kaavaillaan vähintään noin 400 kilometrin toimintamatkaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Kerssemakersin mukaan 400 kilometriä on pienin hyväksyttävä toimintamatka, jonka yhdysvaltalainen autonostaja hyväksyy, jos sähköautoja halutaan myydä suuria määriä. Yhdysvaltalaiset autonostajat eivät muutoin ostaisi sähköautoa, ellei siinä ole toimintamatkaa huomattavasti enemmän kuin mitä he tarvitsevat, Kerssemakers jatkaa.

Volvo on vielä tällä hetkellä vahvasti suunnitteluvaiheessa tulevan sähköautonsa kanssa, vaikka auton olisi tarkoitus tulla myyntiin jo 2019, kertoo Autonews. Volvo kaavailee myös, että tuleva sähköauto asettuisi lähtöhinnaltaan noin 35 000−40 000 dollariin, kertoo Kerssemakers. Tämä vastaa hinnaltaan suurin piirtein Teslan tulevaa Model 3:sta.

Volvolla ei ole Kerssemakersin mukaan vielä myöskään päätetty, käytetäänkö mallissa jotakin Volvon olemassa olevaa mallimerkintää, vai tehdäänkö sähköautosta täysin uusi malli.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 14.3.2017