Tuulilasi

Volvon pilvi etsii pysäköintipaikan


Volvo lanseeraa uuden Sensus Connect -järjestelmän ja esittelee samalla päivitettyjä tieto- ja viihde- sekä navigointiratkaisuja. Yhtiö kertoo tarjoavansa asiakkailleen laaja-alaisen yhteysjärjestelmän.
Kuvat Volvo

Pilvipohjaisten palvelujen avulla kuljettajat voivat etsiä pysäköintipaikan ja maksaa sen autossa, löytää uusia ravintoloita määränpäässään, suoratoistaa musiikkia ja paljon muuta.

Järjestelmän avulla autoilija voi Volvon mukaan nauttia kymmenistä tuhansista radiokanavista autossa, joka on lämmitetty tai viilennetty matkapuhelimella annetun komennon toimesta.

Käytössä on lisäksi navigointijärjestelmä, jossa kuljettaja voi asettaa määränpään mobiililaitteen avulla ja saada kiinnostavia tietoja ympäristöstä Wikipedian kautta.

Lisäksi järjestelmä auttaa löytämään pysäköintipaikan, ja maksukin onnistuu autosta käsin. Sovellus perustuu auton ja infrastruktuurin väliseen tiedonsiirtoon ja osoittaa uusia mahdollisuuksia, joilla auto alkaa ”viestiä” ympäristön kanssa.

Volvon palvelu toimii yhteistyössä teknologiatahojen, kuten Ericssonin, Pandoran, HEREn, Yelpin, Glympsen ja eri pysäköintipalvelujen kanssa.

"Tekniikan tulisi tehdä elämästä helpompaa. Tämän vuoksi olemme kuunnelleet tarkasti asiakkaitamme, kun olemme kehittäneet Sensus Connect -järjestelmää. Kyse ei ole tuhansista sovelluksista, vaan siitä, että voimme tarjota juuri sopivia ratkaisuja eri tilanteisiin", kertoo Volvon yhteystoimintojen brändijohtaja David Holecek tiedotteessa.

Päivitetty Sensus Connect -järjestelmä on saatavilla kaikkiin uusiin Volvo-malleihin vuoden 2014 toukokuusta alkaen. Kuljettajille, joilla on jo autossaan Sensus Connect, tarjotaan järjestelmän päivitystä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 25.2.2014