Tuulilasi

Volvon pääjohtaja odottaa kovaa kasvua: ”Mallistomme on nyt vahvempi kuin koskaan"


Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson odottaa kovaa tulosta yhtiöltä lähivuosina ja näkee Volvon malliportfolion olevan nyt vahvempi kuin koskaan.
Kuvat Volvo

Hän odottaa tulevalta vuodelta kovaa kasvua.

”Meillä ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä vahvaa mallistoa kuin nyt. Tämä on meille selkeä kasvun ja tuloksenteon aika. Uskon, että tänä vuonna myyntimme jatkuu vahvana ja tulos hyvinkin voitollisena”, Samuelsson sanoo Automotive Newsille.

Viime vuonna Volvo myi kaikkiaan 570 000 autoa, mutta tänä vuonna hätyytellään jo 600 000 rajapyykkiä.

”Arviomme mukaan kasvumme jatkuu suunnilleen samalla tahdilla kuin kahden viime vuoden aikana eli 6-8 % luokkaa. Meillä on ollut parin viime vuoden aikana pieniä ongelmia toimitusten kanssa, mutta nyt olemme päässeet niistä eroon. Lisäksi meillä on uudet tehtaat Yhdysvalloissa ja Kiinassa, joten ainakin kapasiteettimme riittää isoonkin kasvuun.”

Volvo ilmoitti tällä viikolla, että se ei tule tekemään enää dieselversiota uuteen S60-malliinsa. Sama trendi on jatkumassa muidenkin mallien kohdalla.

”Euroopassa dieselien kysyntä laskee koko ajan, se on selkeä trendi. Me panostamme sähköistymiseen, lataushybridien markkinaosuus malleissa, joissa ne ovat tarjolla, on nyt noin 15 %. Ensi vuonna tulemme tekemään mallistoomme myös 48V mietoja hybridejä”, Samuelsson kertoo.

“Olemme hitaasti mutta tasaisesti kasvattaneet bensiinimoottoriemme tarjontaa, koska uskomme vahvasti nimenomaan bensiinihybrideihin. Meille on tulossa T6-lataushybridi, T5 puolestaan tulee XC40-mallin hybridiksi. Nämä tulevat olemaan tulevaisuudessa mielestämme kaikkein halutuimpia hybridejä. Uskon, että jo vuonna 2025 kokonaismyynnistämme 25 % on lataushybridejä.”

Julkaistu: 19.5.2018